Projekt: Budimo čuvari okoliša – sufinanciran iz natječaja E-IMPULS

MIŠIĆ, obrt za prijevozništvo i usluge, vl. Antun Mišić već dugi niz godina uspješno djeluje na tržištu. Obrt je specijaliziran za reciklažu građevinskog otpada na svom izdvojenom pogonu – Reciklažno dvorište građevinskog otpada Ivanovec. Na području Sjeverozapadne Hrvatske ovo je jedino uređeno reciklažno dvorište ovog tipa. Ciljna tržišta čine Međimurska i Varaždinska županija. S obzirom na dugogodišnje iskustvo, uspješnost na tržištu, obrt se u 2016. godini odlučio za novu investiciju koju je prijavio na natječaj E-IMPULS. Projektni prijedlog pod nazivom „Novi strojevi za recikliranje građevinskog otpada – Budimo čuvari okoliša“ pozitivno je ocijenjen te je odobren za sufinanciranje. Provedba projekta započela je 18. rujna 2017. i traje do 18. ožujka 2018. godine.

U okviru projekta nabavlja se oprema potrebna za drobljenje građevinskog otpada. Ukupna vrijednost projekta je 595.936,25 HRK, od čega je 281.281,91 HRK bespovratnih sredstava sufinanciranih iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Cilj projekta je povećanje konkurentnosti obrta MIŠIĆ kroz nabavu opreme potrebne za povećanje produktivnosti poslovnih procesa obrade građevinskog materijala. Provedbom projekta ostvarit će se sljedeći pokazatelji: povećanje prihoda od prodaje za 11,46% do 2019. godine, očuvano 8 radnih mjesta i zaposlena jedna nova osoba do 2019. godine. Provedba projekta omogućit će obrtu da uz suvremenu opremu poveća kapacitete obrade građevinskog otpada i produktivnost poslovnih procesa.

Priprema projektne prijave i provedba projekta sukladno pravilima poziva E-impuls provedi se u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Međimurje REDEA.