Postrojenja za reciklažu građevinske šute

Pod građevinskim otpadom koji se može reciklirati u postrojenju spadaju sljedeći materijali: opeka, beton, armirani beton, asfalt, kamen i tome slični građevinski otpad.

Postrojenje se sastoji od prilazne rampe, usipnog koša, primarne čeljusne drobilice, dijela za ručni odabir, sekundarne udarne drobilice, odvajanja lakih čestica te komplet sita za separaciju frakcija 0-4 mm, 4-8 mm, 8-16 mm i 16-32 mm i povratnim trakama za vraćanje zrna većih od 32 m, jasno uz mogućnost grupiranja pojedinih frakcija u jedan izlaz. Tijekom radnog procesa zasebno se odvajaju lake frakcije (plastika, papir itd.), drvo, metali itd. U sklopu postrojenja je i bager s košarom i hidrauličkim čekićem, utovarivač te kamion-damper.

Primarna čeljusna drobilica može prihvatiti pojedinačne komade čije dvije najveće dimenzije ne prelaze 80×100 cm. Veći komadi građevinskog otpada se trebaju usitniti pomoću hidrauličkog čekića montiranog na bageru. Reciklirani materijal na izlaznom dijelu postrojenja je sljedećih frakcija: 0-4 mm, 4-8 mm, 8-16 mm i 16-32 mm.

Zbog povećanja kapaciteta postrojenja, kao i osiguranja prihvata glomaznijeg betonskog loma, u liniji za reciklažu građevinske šute ugrađena je čeljusna drobilica.

Efektivni kapacitet postrojenja:
50 tona/sat